Ilość: 8 Tacosów
Przygotowanie: 15 minut
Składniki:
½ szklanki pasaty pomidorowej
1 łyżka chili w proszku
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki kminku
¼ łyżeczki zmielonego oregano
¼ łyżeczki czosnku w proszku
¼ łyżeczki cebuli, drobna kostka
⅛ łyżeczka cynamonu, opcjonalnie
⅛ łyżeczka płatków czerwonej papryki, opcjonalnie
⅛ łyżeczka papryki, opcjonalnie
⅛ łyżeczka kolendry, opcjonalnie
8 miękkich tortilli kukurydzianych
½ szklanki sera cheddar (opcje roślinne możliwe do wykorzystania)
1 awokado
½ szklanki sałaty drobno porwanej sałaty
½ pęczka grubo posiekanej kolendry
1 pomidor, pokrojony w kostkę
5 limonek, pokrojonych w plasterki
Przygotowanie:
Wrzucić Beyond Beef do dużej patelni i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodać sos pomidorowy i przyprawy i dusić przez około 2-3 minuty.
Podgrzać tortille kukurydziane, aż się lekko zarumienią.
Na każdą tortillę nałożyć przesmażone, przyprawione Beyond Beef, udekorować serem cheddar, guacamole, sałatą, kolendrą, pomidorem i limonką.