Ilość: 8 Tacosów

Przygotowanie: 15 minut

Składniki:

0,5 kg Beyond Meat Mielone

½ szklanki pasaty pomidorowej

1 łyżka chili w proszku

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki kminku

¼ łyżeczki  zmielonego oregano

¼ łyżeczki czosnku w proszku

¼ łyżeczki cebuli, drobna kostka

⅛ łyżeczka cynamonu, opcjonalnie

⅛ łyżeczka płatków czerwonej papryki, opcjonalnie

⅛ łyżeczka papryki, opcjonalnie

⅛ łyżeczka kolendry, opcjonalnie

8 miękkich tortilli kukurydzianych

½ szklanki sera cheddar (opcje roślinne możliwe do wykorzystania)

1 awokado

½ szklanki sałaty drobno porwanej sałaty

½ pęczka grubo posiekanej  kolendry

1 pomidor, pokrojony w kostkę

5 limonek, pokrojonych w plasterki

Przygotowanie:

Wrzucić Beyond Beef do dużej patelni  i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut.

Dodać sos pomidorowy i przyprawy i dusić przez około 2-3 minuty.

Podgrzać tortille kukurydziane, aż się lekko zarumienią.

Na każdą tortillę nałożyć przesmażone, przyprawione Beyond Beef, udekorować serem cheddar, guacamole, sałatą, kolendrą, pomidorem i limonką.